Focus Pime y Emprenedoria Baix Vinalopó 2018
Creixement Blau
el jueves, 26 de abril de 2018 de 09:30 a 13:45
Dónde:
Castillo Fortaleza de Santa Pola
Sala Baluarte del Duque de Arcos
Plaza del Castillo, s/n
Santa Pola (Alicante)
09:30-10:00
Recepció de participants i apertura institucional.
10:00-11:00
Taula redona: El creixement blau a Europa.
Aquesta taula redona tractarà el creixement blau a la Comissió Europea. Una estratègia a llarg termini de suport al creixement sostenible dels sectors marí i marítim, que reconeix la importància dels mars i oceans com a motors de l’economia europea pel seu potencial per a la innovació i el creixement. És la contribució de la Política Marítima integrada en la consecució dels objectius de l’estratègia 2020 per a un creixement intel·ligent, sostenible i integrador.
INTERVENEN
- “El paper del grup d’acció local de Pesca en l’estratègia europea de creixement blau” a càrrec de Argentina Bonmatí, gerent de GALP, Just Baile i José Manuel Pérez, col·laboradors tècnics de
- “Projecte europeu MAESTRALE” a càrrec de Juan Pablo Torregrosa, International Projects al CEEI Valencia i coordinador del Projecte Maestrale
- “Projecte H2020 DEMOGRAV13” a càrrec de Javier Abanades, responsable d’innovació en projectes Offshore. Divisió d’energies renovables a TYPSA.
MODERA
- Olga Jornet Amat, Responsable de l'Àrea d'emprenedors i empreses al CEEI Elx
11:00-11:30
Coffee break
11:30-12:00
Aliments 5S: tecnologia i sabor per a una alimentació saludable
El aliments del benestar milloren la qualitat de l’alimentació, amplien l’esperança de vida i redueixen les possibilitats de contraure certes malalties. Cada vegada, més consumidors s’interessen per aquestos aliments, que a més del seu valor nutritiu, són beneficiosos per a la salut del consumidor. Les variacions als patrons de l’alimentació tradicional (Dieta Mediterrània) han generat una nova àrea de desenvolupament i innovació a l'industria dels aliments.
En aquesta sessió es posarà en valor la tendència actual denominada “Aliments 5S” per a l’elaboració i consum de plats i/o aliments elaborats: sans, segurs, apetitosos, sostenibles i socialment acceptats.
INTERVÉ
José Ángel Pérez Álvarez, Catedràtic de la UMH i Vicerector Adjunt d'Investigación i Innovació a la Universitat Miguel Hernández de Elx.
12:00-12:45 Taula redona: Innovació i sostenibilitat
L’objectiu d’aquesta taula és conèixer, de primera ma, experiències d’empreses de la comarca que estan innovant dintre de la denominada economia blau.
INTERVIENEN
- Carolina Lazcano Rojas, CEO de Iberogen, biotecnologia al servici de la indústria veterinària, agroalimentària i ramadera, i realització d'estudis de sostenibilitat.
- Alain Hierro, gerent de DROPSON. Un nou tractament de l'aigua sanitària i domèstica.
- Jose Luis Torregrosa Andreu, CEO de Alpha Spirit, innovació en pinsos d’animals amb base de pescat i processos productius sostenibles.
- Daniel Puerto Garcia, Chief Executive Officer a Ilice Photonics: sistemes de visió artificial al camp de la inspecció de qualitat de productes pesquers i la tecnologia làser per al manteniment dels cascos dels vaixells i el seu consum de combustible.
MODERA
José Ángel Pérez Álvarez, Catedràtic de la UMH i Vicerector Adjunt d'Investigación i Innovació a l'Universidad Miguel Hernández de Elx.
12:45-13:45 Taula redona: Turisme i Desenvolupament blau
El sector del turisme coster i marítim forma part de l’estratègia de “creixement blau” de la UE pel seu potencial especial per a impulsar una Europa intel·ligent, sostenible i integradora.
En aquesta taula, es presentarà la situació actual de l’industria nàutica i la importància de la mateixa dintre del sector turístic de la província d’Alacant. D’eixa banda, es parlarà de les oportunitats de negoci que presenta aquest sector.
INTERVENEN:
- “Mes enllà de l’oferta complementaria: la nàutica com a vector econòmic”. Fernando de Rojas, President de l’Associació Marítima Mediterrània. Clúster Marítim.
- “Impacte econòmic de la nàutica de recreo a Espanya” a càrrec de José Luis Fayos, Responsable de l’àrea tècnica i d’internacionalització a ANEM, Associació Nacional d’Empreses Nàutiques.
MODERA
José Javier García Zamora, President del CEEI Elche.
PONENTS

Juan Pablo Torregrosa
Coordinador de Proyectos
Centro Europeo de Empresas e Innovación de Valencia

José Ángel Pérez Alvarez
Catedrático
UMH Universidad Miguel Hernández.

Alain Hierro Bueno
General Manager
HIERRODIFUSION SL

Daniel Puerto García
CEO
Ilice Photonics
Jose Luís Torregrosa Andreu
CEO
Alpha Spirit

Argentina Bonmatí
Gerente
GALP (Grupo de Acción Local de Pesca) Bahía de Santa Pola

Jose Luis Fayos
Responsable del Área Técnica y de Internacionalización de ANEN
Anen(Asociación Nacional de Empresas Náuticas)

Carolina Lazcano Rojas
CEO
Iberogen

Fernando de Rojas Parets
Presidente
Asociación Marítima Mediterrània. Clúster Marítim